Om os

Vi, min hustru Birthe og jeg Nick bor på et lille landsted på Midtlolland lige syd for Maribosøerne og her midt i landbrugslandet har vi vores oase, hvor vi kan regere med plads til vores liv og interesser.

Vi har og dyrker en stor økologisk køkken- og prydhave med alt hvad der hører til sådan en gammeldags landbohave, og for nu at være helt ærlig! er landbohaven Birthes. Jeg får kun lov til at gå til hånde, men så er dyrene til gengæld mine.

På de 4 tønder land som hører til ejendommen har vi et lille opdræt af rødt Anguskvæg. Vi har derudover høns, ænder og kat, samt vores Flatcoats.

Det er på grund af Flatcoaten, at denne hjemmeside er oprettet. Denne dejlige hunderace er grundlaget for, at vi har opstartet vores kennel; Kennel Flatcoat Lolland.

Vi har altid haft hunde i vores liv. Birthes forældre havde schæfere og landterrier, og i mit hjem var det dobermanns. Jeg købte min første egen hund, en dobermann for mine konfirmationspenge og gik i hundene. Jeg gik til træning og politihundekonkurrencer og hundelivet var i flere år en meget stor del af mit liv.

Birthe havde hund allerede da jeg mødte hende, en dejlig blanding af labrador og cocker. Han døde da han var 13 år. Vores første hund som vi købte sammen var også én blanding, denne gang en collielabrador og golden. Hun lignede og opførte sig som en gylden flatcoat. Da hun mæt af dage og 15 år gammel måtte aflives blev vi enige om, at der skulle gå noget tid før vi igen skulle ha’ hund.

I foråret 1999 var tiden inde og jeg ville denne gang have en rigtig Retriever, og nu skulle det være en ægte flatcoat.

Jeg undersøgte markedet og her i vores region fandt jeg en opdrætter, der først på sommeren havde hvalpe, men desværre var hvalpene solgt. Det var Marian Thomsen fra Kennel Bjugel, som dog fortalte, at hun ved årsskiftet 99/2000 ville trække et sidste kuld på en af hendes rigtigt gode tæver Bjugel Chick, som skulle have hvalpe sammen med en engelsk hanhund Alex Forkrogs, Waringo Stormbrook og vi slog til og ventede. Den 15 december 1999 blev hvalpene født og i februar 2000 blev vi igen hundeejere.

Da vi tålmodigt havde ventet, fik vi førstevalget fra kuldet og bestemte os for en leverfarvet tæve; Bjugel’s Chikbrook Lady Mocca. Det blev vores første avlstæve og grundlaget i Kennel Flatcoat Lolland.