Kennelens historie

I 2003 etablerede vi vores kennel, Kennel Flatcoat Lolland. Kennelen er lille, med typisk kun én avlstæve. Vi trækker ikke hvalpe hvert år og vi trækker maksimum 4 kuld på vores avlstæver.

Hvalpene vokser op i vores grovkøkken og kan på den måde følge livets gang i huset og når de bliver store nok, flyttes de gradvist først til overnatning i en boks i vores stald og derefter til vores frugtopbevaringshus hvor vi har indrettet en hvalpeovernatning med fri adgang til en dejlig stor græsdækket løbegård.

Fra løbegården lærer de alle lydene fra omgivelserne og køretøjer at kende. Biler der kommer kørende, græsslåmaskinen der kører forbi eller bare posten der kommer forbi. De kan fra løbegården følge med i alt hvad der foregår på ejendommen.

Vi havde jo fundet ud af, at vores tævehund Bjugel Chikbrook Lady Mocca indeholdt alle de egenskaber som vi ønskede af en avlstæve. Hun var utroligt letført og havde et udpræget ønske om at behage. Hun havde stor jagtpassion og en formidabel hurtighed og hun var spontan i alle sine opsamlinger og desuden var hun en smuk hund med et dejligt temperament. Og da vi fik hende sundhedschecket opfyldte hun tillige alle de stillede sundhedskrav. En sådan hund ville vi jo gerne avle på!

Vi har lavet 3 kuld på hende og i hvert kuld er der hvalpe som vi kan fremhæve, som har gjort sig bemærket i jagt- og markprøveregi både her i Danmark og i udlandet.

Fra Mocca’s sidste kuld har vi selv beholdt en datter, Canis. Hun er lige så let ført som sin mor og har de samme gode kvaliteter og det er hende der nu er avlstæven i kennelen.

Mocca sammen med sine to døtre Canis og Danske